Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 15.05.2024, 01:26

Сайт - портфоліо Савчук Лариси Олексіївни

Меню сайту
Категорії розділу
Розробки виховних заходів [2]
Розробки уроків [10]
Розробки уроків
Допитливим школярикам [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Розробки уроків

Урок - тренінг з основ здоров`я. 3 клас.

Тема: Здоров'я і харчування. Практична робота «Вивчення маркування харчових продуктів».

 

Мета: Збагатити знання учнів про основні правила харчування і приготування їжі; розширити знання дітей про культуру і традиції харчування; виховувати навички культури і гігієни правильного харчування.

 

Навчальні завдання

Наприкінці заняття учні повинні:

-         знати як впливає їжа на здоров'я людини;

-         вміти вибирати їжу;

-         вміти розпізнавати термін придатності харчових продуктів, маркування;

-         виконувати правила культури харчування.

 

Домашнє завдання

Скласти пам’ятку культури харчування.

 

План тренінгу

 

Види роботи

Орієнтовна тривалість

Ресурсне забезпечення

І.

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

Вступна частина

 

Привітання. Вправа «Гірлянда добра»

Вправа «Згадай правила»

 

Зворотний зв’язок

Вправа «Авторське крісло»

Вправа «Побудуй будинок»

5хв

 

 

 

 

Плакат «Правила роботи групи»

Авторське крісло

 

Деталі конструктора

ІІ.

 

1.

 

2.

3.

 

 

4.

5.

Основна частина

 

Інформаційне повідомлення «Правила харчування»

Руханка

Робота в групах. Вправа «Поживні речовини»

 

Вправа «Корисно, шкідливо»

Робота в групах. Вправа «Меню»

17хв

 

 

Відповідні малюнки з теми, маркери

 

Плакат з таблицею «Поживні речовини», маркери

 

Аркуші паперу А- 4, маркери

ІІІ.

 

1.

2.

Практична частина

 

Вправа «Етикетка»

Вправа «Магазин»

15хв

 

 

Картки з показниками

Вивіска «Магазин», картки з малюнками продуктів

ІУ.

 

1.

 

2.

Заключна частина

 

Зворотний зв'язок

Вправа «Мікрофон»

Вправа «Прощання»

3хв

 

 

 

Мікрофон

 

Хід тренінгу

 

І. Вступна частина.

1.     Привітання. Вправа «Гірлянда добра».

Діти утворюють «Гірлянду добра», висловлюючи побажання один одному.

 

2.     Вправа «Згадай правила».

Діти згадують і по черзі називають правила роботи в групі.

 

3.     Зворотний зв'язок. Вправа «Авторське крісло».

Дітям пропонується згадати матеріал попереднього тренінгу і познайомити однокласників із правилами активного відпочинку, які вони склали для своєї родини.

 

4.     Вправа «Побудуй будинок».

Діти з деталей конструктора будують будинок.

- Чи можна побудувати дім без якоїсь деталі?

Висновок: Всі будівельні матеріали потрібні.

 

ІІ. Основна частина.

1.     Інформаційне повідомлення «Правила харчування».

- Наша їжа – теж будівельний матеріал. Вона неодмінна умова нашого життя. Без їжі людина не може жити. З їжею ми отримуємо поживні речовини, необхідні для роботи органів. Їжа забезпечує наш організм енергією, яка міститься в продуктах харчування. Щоб бути здоровим, потрібно знати правила харчування:

* їсти потрібно чотири рази в день;

* їжа повинна бути різноманітною;

* їжу потрібно добре пережовувати;

* під час їжі не можна відволікатися;

* не можна переїдати.

 

     2.Руханка « На городі, у саду.»

Діти імітують рухи збирання врожаю.

 

1.     Робота в групах. Вправа «Поживні речовини».

Діти об’єднуються три групи:»Білки», «Жири», «Вуглеводи».

На стікерах учні малюють продукти, які містять білки, жири, вуглеводи.

Малюнки прикріплюються на плакат з таблицею «Поживні речовини»:

 

Білки

Жири

Вуглеводи

 

 

 

 

2.     Вправа «Корисно, шкідливо»:

(Корисна їжа – плескають у долоні, шкідлива – тупають ніжками).

 

3.     Робота в групах. Вправа «Меню».

Об’єднання в чотири групи: «Сніданок», «Обід», «Підвечірок», «Вечеря».

Діти складають відповідні меню і записують на аркуші А- 4.

Презентація груп.

 

ІІІ. Практична частина.

Практична робота «Вивчення маркування харчових продуктів».

1.     Робота в парах. Вправа «Етикетка».

Дітям надаються етикетки харчових продуктів. Учні на картках записують такі показники:

 

 

2.     Вправа «Магазин».

Розкладається набір карток з малюнками консервів,молочно - кислих продуктів, ковбас і т.д. На кожному строк придатності. Покупці під час діалогу з продавцем повинні вибрати свіжі, якісні продукти; знайти і перевірити термін придатності.

 

ІУ. Заключна частина.

1.     Зворотний зв'язок. Вправа «Мікрофон».

Діти по черзі називають правила харчування.

 

2.     Вправа «Прощання».

Діти хором промовляють: «Всім смачного!».

 

 

 

 

Категорія: Розробки уроків | Додав: savchuk (18.11.2013)
Переглядів: 1674 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Мій блог




счетчик посещений
Савчук Лариса Олексіївна © 2024